Forsiden     Hvorfor undulater     Årets gang     Billeder     Om mine Texas clearbody     Sidste nyt fra fuglehuset     Til salg     Send en e-mail

Hvorfor undulater????

Jeg kom faktisk i gang med udstillingsundulat ved lidt af en tilfældighed.
Nemlig i forbindelse med et foredrag om udstillingsundulater i den lokale fugleforening, tilbage 2003, som afslutning på foredraget var der en lille quiz hvor gevinsten var et par udstillingsundulater - og tænk sig dem vandt jeg.

På den tidspunkt havde jeg haft fugle, mest parakitter, i vel ca. 20 år, siden jeg var omkring 12 år gammel. Jeg havde på et tidspunkt i løbet de år prøvet med 2 par udstillingsundulater uden held.

Jeg bestemte for at nu skulle de havde en chance mere, så jeg købte nogle flere par.
Jeg meldte mig i Dansk Undulat Klub, D.U.K i efteråret 2004, her kan man få al den hjælp, som råd og vejledning man har brug for.

Jeg har nu 14 ynglebure til mine undulater, som jeg yngle med fra ca. 1. september til en gang i april. Om sommer komme de så ud i nogle volierer i et voliereanlæg, hvor jeg også stadig har nogle få parakitter.

For mig er den store forskel på at opdrætte parakitter og udstillingsundulater, at ved parakitter, er den store opgave at få sat et par sammen som vil yngle, når man først har det komme ungerne næsten "af sig selv", så hvis der skal nye udfordringer til må man finde en ny art.

Hos udstillingsundulater er det ikke kun det at få dem til yngle, selvom det til tider kan være svært nok, men her går man også efter et ideal-billede, som man hver ynglesæson prøver at komme tættere på.

Hele processen omkring par sammensætning er en udfordring, det at finde de to undulater der passer sammen med hensyn til fordele og ulemper. Og så se om de unger der kommer ud af sammenparringen nu også bliver som man håber, eller som det går de fleste gang bliver både og.

Desuden er der mulighed for at arbejde med forskellige varieteter, jeg arbejder mest med de alm. så som Isabel, Opalin, Australsk broget derudover skal der jo bruges nogle gode normaltegnet. Dog har jeg også en af de mere sjældnere varieter nemlig Texas clearbody.
Jeg går ikke efter nogen bestemt farver, jeg vil dog gerne have lidt forskellige farver.